Instellingen voor de tender+-berekening maken

Nadat alle adressen gegeocodeerd zijn, kunt u op het tabblad Calculatie bepalen met welk voertuig en met welk kostenprofiel de berekening wordt uitgevoerd. Daarnaast geeft u aan welke kosten voor de chauffeur(s) ontstaan en met welke routingparameters de routes worden berekend.

Opmerking: Houd er rekening mee dat bij een routeberekening met tender+ de emissies altijd worden berekend aan de hand van HBEFA (Handboek emissiefactoren voor het wegverkeer). Er wordt niet gekeken naar de in de Instellingen gekozen methode voor de emissieberekening.

• Ga naar het tabblad Calculatie.

• Selecteer het gewenste voertuig in het bereik Voertuiginstellingen.

• Selecteer het gewenste kostenprofiel (zie Kostenprofiel aanmaken ).

Opmerking: Als u een kostenprofiel hebt geselecteerd, worden de opgeslagen routekosten per kilometer, de vaste kosten per rit, de tijdkosten per uur en de vaste kosten per kalenderdag onder de uitklaplijst weergegeven.

• Selecteer in het bereik Chauffeurinstellingen of het voertuig met één chauffeur of met twee chauffeurs bezet is.

Opmerking: Deze gegevens zijn relevant wanneer bij het plannen van routes met de rij- en rusttijden rekening wordt gehouden en bij het berekenen van de kosten.

• Selecteer het gewenste salarisprofiel (zie Salarisprofiel aanmaken).

• Selecteer de starttijd en de startdatum.

Desgewenst kunt u via de symboolbalk andere instellingen maken.

• Activeert of deactiveert de inachtneming van rij- en rusttijden.

• Met behulp van deze knop geeft u aan welke laadtoestand van het voertuig in aanmerking wordt genomen en bepaalt u of voor de lading een tunnelbeperkingscode geldt.

Opmerking: De routingparameter is niet actief bij voertuigen van het type Personenwagen en bij referentievoertuigen (bijvoorbeeld RV vrachtwagen 40t). Bij referentievoertuigen wordt er altijd uitgegaan van een volle lading.

Als u alle parameters hebt ingevoerd, hebt u de volgende mogelijkheden: