Salarisprofiel aanmaken

In het salarisprofiel kunt u vastleggen welke kosten voor de chauffeur in rekening worden gebracht. Een salarisprofiel kunt u aan meerdere voertuigen van uw wagenpark toewijzen.

• Klik in de titelbalk op

• Selecteer de optie Voertuigbeheer.

Het voertuigbeheer wordt geopend in een nieuw tabblad.

• Klik op het tabblad Salarisprofielen.

• Klik in de symboolbalk op Nieuw.

Het venster Salarisprofiel aanmaken wordt geopend.

• Maak de gewenste instellingen.

Bereik en element Beschrijving
    Invoerveld Naam salarisprofiel Voer een duidelijke naam in voor het salarisprofiel.
    Rekening houden met minimumloonwetgeving

Als de optie is aangevinkt, wordt rekening gehouden met het minimumloon van de landen die in de instellingen geactiveerd zijn (zie Algemene instellingen).

Als de optie niet is aangevinkt, wordt er met het minimumloon van het land geen rekening gehouden.

Uitklaplijst In welk land werkt de chauffeur?

Selecteer het land waarin de chauffeur werkt. Het werkland is belangrijk voor de berekening van het minimumloon (zie Effect van de Europese wetten inzake minimumloon op expeditie en logistiek).

Bereik Salarissen
    Uurloon Hier kunt u het uurloon van de chauffeur invoeren of aanpassen.
    Factor Indien gewenst kunt u een factor opgeven die met het uurloon vermenigvuldigd wordt om realistischere personeelskosten te verkrijgen.
    Knop Instellingen personeelskosten

Voor welke periodes gelden de aangegeven personeelskosten?

Markeer de periodes waarmee tijdens de kostenberekening rekening gehouden moet worden.

Opmerking: U kunt aangeven dat de kosten voor wachttijden ook worden doorberekend. Een wachttijd ontstaat bijvoorbeeld wanneer een chauffeur te vroeg of te laat bij een routepunt aankomt en dus moet wachten tot hij de goederen kan laden of lossen.

Privé Als de optie ingeschakeld is, is het salarisprofiel alleen zichtbaar voor degene die het heeft aangemaakt.
     Voor alle gebruikers in uw onderneming zichtbaar, alleen degene die het profiel heeft aangemaakt kan het wijzigen

Als de optie ingeschakeld is, is het salarisprofiel voor alle medewerkers in het bedrijf zichtbaar, maar kan het alleen worden gewijzigd door degene die het heeft aangemaakt.

Voor alle gebruikers in uw onderneming zichtbaar, iedereen kan het profiel wijzigen Als de optie ingeschakeld is, is het salarisprofiel voor alle medewerkers in het bedrijf zichtbaar en kan iedereen de gegevens wijzigen.
  • Bevestig met OK.

Bekijk onze video ...

Kostenprofielen – Kosten- en salarisprofielen aanmaken