Automatische berekening van kosten en afstanden in de toepassing tender+

In de toepassing tender+ kunt u automatisch kosten en afstand voor A-B-routes en routes met meerdere stops berekenen aan de hand van de geselecteerde voertuig- en routinginstellingen.

De basis van de berekening is een Microsoft® Excel®-bestand waarin de routenpunten worden ingevoerd.

De adresgegevens uit het bestand worden in tender+ ingelezen en kunnen daarna automatisch of manueel worden gegeocodeerd. In het tabblad Adressen worden de routepunten uit het bestand met de betreffende geocoderingsstatus weergegeven.

Op het tabblad Calculatie geeft u aan met welk voertuig en welke parameters de routes berekend moeten worden. Om te controleren of de berekeningen aannemelijk zijn, kunt u voor elke route een voorbeeld bekijken of de route in de toepassing Routeplanning openen.

Opmerking: We stellen u gratis 100 berekeningen ter beschikking, zodat u tender+ kunt testen.

Nadat alle routes berekend zijn, kunt u het resultaatbestand op uw computer downloaden.

Op de afzonderlijke werkbladen van het resultaatbestand worden voor elke route de berekende resultaten weergegeven (zie Het resultaatbestand).

• Rijtijd, reistijd, afstand en toltraject

• Emissies en brandstofverbruik

• Tol per land

• Landenspecifieke bijzonderheden, bijvoorbeeld toltrajecten op provinciale wegen in Duitsland

Ga als volgt te werk voor een berekening in tender+: