Gegevens in een Excel®-bestand voorbereiden

PTV Map&Guide internet verwacht voor de berekening een Excel®-bestand met de extensie xlsx of xlsm.

De indeling van het Excel®-bestand is vastgelegd.

• Als u routes met twee routepunten (A-B-routes) wilt berekenen, kunt u voor elke regel een route-, routepunt- en opdrachtkenmerk alsook twee routepunten invoeren.

• Als u routes met meerdere routepunten wilt berekenen, voert u per regel één routepunt in. Welk routepunt bij welke route hoort, bepaalt u met de rit-ID.

• Klik in de titelbalk op

• Selecteer in het snelmenu de optie tender+.

De toepassing tender+ wordt op een nieuw tabblad geopend.

• Klik op de symboolbalk in het bereik Gegevens op  Instellingen.

Het voorbeeld wordt op uw computer gedownload.

• Open het voorbeeld.

A-B-routes

U kunt routes met twee routepunten regel voor regel invoeren.

• Vul het voorbeeld met de gewenste routepunten.

Per regel kunt u de volgende waarden aangeven:

Bereik en kolom Betekenis Voorbeeld
    ID's
         Trip ID Unieke ID van de route 1
         Stop ID Unieke ID van het routepunt 34
         Order ID Unieke ID van de opdracht 34122
    Stop-off point A 1. Routepunt
         Country Land NL
         ZIP Postcode 1033
         Town Plaats Amsterdam
         Address Straat huisnummer Frambozenstraat 7
         Longitude Lengtegraad 4,89368
         Latitude

Breedtegraad

52,40934
         Coordinate System

Coördinatensysteem

Het coördinatensysteem wordt met een kencijfer aangeduid.

WGS 84 decimaal = 0

PTV geodecimaal = 1

PTV Mercator = 3

Meer informatie vindt u in het artikel Welke coördinatenformaten kan ik in tender+ gebruiken?

0
         Stay Duration [min] verblijfstijd in minuten 20
         Stop-off point costs Op het routepunt ontstane kosten, bijvoorbeeld bij het reinigen van een voertuig 0
         Comment

Opmerking bij het routepunt

Na fabrieksingang op 20 meter gebouw aan rechterzijde
    Stop-off point B 2. Routepunt
         Country Land D
         ZIP Postcode 76131
         Town Plaats Beek
         Address Straat huisnummer Haid-und-Neu-Straße 15
         Longitude Lengtegraad 8,42789
         Latitude

Breedtegraad

49,01319
         Coordinate System

Coördinatensysteem

Het coördinatensysteem wordt met een kencijfer aangeduid.

WGS 84 decimaal = 0

PTV geodecimaal = 1

Mercator = 3

Meer informatie vindt u in het artikel Welke coördinatenformaten kan ik in tender+ gebruiken?

0
         Stay Duration [min] verblijfstijd in minuten 30
         Stop-off point costs Op het routepunt ontstane kosten, bijvoorbeeld bij het reinigen van een voertuig 10
         Comment

Opmerking bij het routepunt

Routes met meerdere routepunten

Voor routes met meerdere routepunten moet u elk routepunt op één regel invoeren.

Belangrijk: De toewijzing aan een route gebeurt via de rit-ID.

Bereik en kolom Betekenis Voorbeeld
ID's
     Trip ID Unieke ID van de route 1
     Stop ID Unieke ID van het routepunt 34
     Order ID Unieke ID van de opdracht 34122
Stop-off point A 1. Routepunt
     Country Land NL
     ZIP Postcode 1033
     Town Plaats Amsterdam
     Address Straat huisnummer Frambozenstraat 7
     Longitude Lengtegraad 4,89368
     Latitude

Breedtegraad

52,40934
     Coordinate System

Coördinatensysteem

Het coördinatensysteem wordt met een kencijfer aangeduid.

WGS 84 decimaal = 0

PTV geodecimaal = 1

PTV Mercator = 3

Meer informatie vindt u in het artikel Welke coördinatenformaten kan ik in tender+ gebruiken?

0
     Stay Duration [min] verblijfstijd in minuten 20
     Stop-off point costs Op het routepunt ontstane kosten, bijvoorbeeld bij het reinigen van een voertuig 0
     Comment

Opmerking bij het routepunt

Na fabrieksingang op 20 meter gebouw aan rechterzijde

• Nadat u alle routepunten hebt ingevoerd, kunt u het Excel®-bestand sluiten.

In de volgende stap uploadt u het bestand in PTV Map&Guide internet (zie Bestand uploaden en adressen geocoderen).