Wanneer komen de goederen aan?

In PTV Map&Guide internet kunt u de dienst PTV Drive&Arrive gebruiken, die alle partijen in een transportcyclus in realtime op de hoogte stelt van de verwachte aankomsttijd (ETA = Estimated Time of Arrival).

Bij de berekening van de aankomsttijd houdt PTV Drive&Arrive rekening met externe gebeurtenissen, bijvoorbeeld actuele verkeersopstoppingen, de actuele voertuiggegevens, bijvoorbeeld rij- en rusttijden, en worden alle belanghebbenden geïnformeerd over de te verwachten aankomsttijd.

Opmerking: U kunt de functies van de dienst alleen gebruiken als in de administratietool het betreffende recht aan u is toegewezen.

Opmerking: Om de functies van PTV Drive&Arrive te gebruiken, moet op de smartphone van de chauffeur de PTV Driver App geïnstalleerd zijn.
De PTV Driver App kan in de Google Play Store (Android) of App Store (iOS) gratis op de smartphone worden geladen.

In PTV Map&Guide internet kunt u de dienst voor de volgende doeleinden gebruiken.

• Een berekende route naar een chauffeur verzenden

Een voorwaarde is dat de chauffeur de PTV Driver App op de smartphone heeft geïnstalleerd. Als de chauffeur de ontvangen koppeling opent, wordt de rit in de app weergegeven. Met de route wordt automatisch de geplande vertrek- en aankomsttijd en het voertuig doorgegeven.

Meer informatie vindt u in het artikel Routes naar chauffeur verzenden.

• Bewaking van de routes in de toepassing Verzonden routes (zie Verzonden routes bewaken)

• Weergave van voertuigen die zich op de weg bevinden

• Weergave van de routestatus.
    • Weergave van de status van elk routepunt van de verzonden route.
    • Link naar geplande en verwachte aankomst op elk routepunt van de route. De verwachte aankomsttijd wordt voortdurend bijgewerkt op basis van de door de chauffeur verstrekte gegevens. Hiervoor ontvangt elke route en elk routepunt een unieke SCEM-ID.
  • Informatie van de klanten over de verwachte aankomsttijd.

U kunt een koppeling naar uw klanten verzenden via welke de actuele geplande aankomsttijd op het routepunt weergegeven wordt.