Verzonden routes bewaken

In de toepassing Verzonden routes krijgt u een overzicht van alle routes die u naar de PTV Driver App van uw chauffeur verzonden hebt.

Van elke route en alle opgenomen routepunten wordt de huidige status weergegeven. Bovendien wordt via de SCEM-ID van een route of de SCEM-ID van een routepunt de geplande en de verwachte aankomsttijd weergegeven.

• Klik in de titelbalk op

• Selecteer in het contextmenu de optie  Verzonden routes.

Alle routes die u naar de PTV Driver App van uw chauffeur verzonden hebt, worden in de lijst weergegeven.

Status van routes en routepunten

Met de kleurcodering kunt u in een oogopslag de status van een route zien. Als u door op het symbool te klikken de route opent, worden alle routepunten weergegeven en ontvangt u van elk routepunt de status van de uitvoering.

Status van route

Kleur Beschrijving

Groen:

• Door chauffeur beëindigd of
  • Rit wordt net uitgevoerd

Rood:

• Tijdens de reis zijn er vertragingen die groter zijn dan de maximaal toegestane afwijking of
  • Minimaal een stop van de rit werd geannuleerd

Geel:

• Verouderde ritten
  • Ritten waarbij er minimaal bij één stop een vertraging optreedt

Wit: Verzonden route, de rit is nog niet begonnen

Status van routepunten

Als u de verzonden route opent, wordt van elk routepunt de huidige status weergegeven.

Kenmerk Beschrijving
Verzonden

Het routepunt is naar de chauffeur verzonden

Wordt aangedaan

De chauffeur heeft het routepunt in de PTV Driver App geselecteerd en de route berekend.

Aangekomen

De chauffeur is op het routepunt aangekomen en heeft de aankomst in de PTV Driver App bevestigd.

Vertrokken

De chauffeur heeft in de PTV Driver App het volgende routepunt geselecteerd.

Opmerking: De status Vertrokken wordt alleen weergegeven als het routepunt eerder de status Aangekomen had.

Afgebroken Het routepunt is in de PTV Driver App "overgeslagen".
Opgeschort Deze status wordt weergegeven wanneer de chauffeur in de PTV Driver App "Stoppen" selecteert, de vraag "Hebt u uw bestemming bereikt" met "Nee" beantwoord en de berekening voor het volgende routepunt start.

Geplande en verwachte aankomsttijd weergeven

Via de SCEM-ID van een verzonden route of de SCEM-ID van een routepunt kunt u de geplande en verwachte aankomsttijd weergeven.

Route

• Om alle geplande en verwachte aankomsttijden van de route weer te geven, klikt u in de kolom SCEM-ID op de betreffende koppeling.

De verwachte en geplande aankomsttijd op elk routepunt van de route wordt weergegeven.

Routepunten

• Om de status van een routepunt weer te geven, opent u de route door op het symbool te klikken.

• Klik bij het gewenste routepunt in de kolom Tracking-koppeling op de weergegeven koppeling.

De verwachte en geplande aankomsttijd op het geselecteerde routepunt wordt weergegeven.

Route handmatig als voltooid markeren

U kunt een verzonden route handmatig als voltooid markeren.

• Klik met de rechtermuisknop op de route die u als voltooid wilt markeren.

• Selecteer in het snelmenu de optie Markeren als voltooid.

De route krijgt een groene status.

Routes filteren

Voor een beter overzicht kunt u de verzonden routes filteren op verschillende criteria.

• Klik boven de lijst op het veld Filter.

• Selecteer het gewenste filtercriterium.

Zoeken naar routes

U kunt routes zoeken door bijvoorbeeld de SCEM-ID of een plaatsnaam in het zoekveld in te voeren.

Toon voertuigen op de kaart

U kunt voertuigen die op dat moment op de weg zijn op de kaart weergeven.

Opmerking: De posities van de voertuigen op de kaart kunnen alleen worden weergegeven als de chauffeurs de optie Tracing in de PTV Driver app (Settings > Tracing) hebben geactiveerd.

• Klik op Voertuigen weergeven in de werkbalk boven de lijst.

De huidige posities van de voertuigen worden op de kaart getoond.