Prijsmodel aanmaken

Onafhankelijk van de totale kosten kunt u met een prijsmodel kostentoeslagen laten berekenen en deze gebruiken voor het opmaken van offertes.

Aan de hand van een prijslijst kunt u vrachtkostentoeslagen per routepunt en op kilometers gebaseerde toeslagen bepalen. Bovendien kunt u kostentoeslagen aan de hand van een tariefzonemodel laten berekenen.

Opmerking: Het prijsmodel moet aan het gewenste voertuig zijn toegewezen om de kostentoeslagen volgens het prijsmodel te kunnen berekenen.

• Klik in de titelbalk op

• Selecteer in het contextmenu de optie  Voertuigbeheer.

Het voertuigbeheer wordt geopend in een nieuw tabblad.

• Klik op het tabblad Prijsmodel.

• Klik in de symboolbalk op Nieuw.

Het venster Prijsmodel aanmaken wordt geopend.

U heeft verschillende mogelijkheden om kostentoeslagen vast te stellen voor uw offertecalculatie.

Tabblad Algemeen

Element/functie Beschrijving

Invoerveld Naam

Voer een duidelijke naam in voor het prijsmodel.

Vrachtkosten

Vrachtkostentoeslag per routepunt [EUR]

Voer een vrachtkostentoeslag in die op ieder routepunt globaal wordt geheven..

Vanaf routepunt

Geef aan vanaf welk routepunt de vrachtkostentoeslag wordt geheven.

Prijslijst

Met behulp van de prijslijst kunt u een op het kilometerbereik gebaseerde kostentoeslag laten berekenen.

Hiertoe zijn in de prijslijst per kilometerbereik verschillende kostentarieven opgenomen die u kunt aanpassen (zie Tabblad Prijslijst).

Voor het berekenen van de kosten hebt u twee mogelijkheden:

Optie Prijslijst toepassen

Als de optie is aangevinkt, wordt er als volgt een offerteprijs berekend:

Traject * kosten/km in EUR * factor voor het betreffende kilometerbereik

Opmerking: Met de optie Prijslijst toepassen kan alleen een offerteprijs worden berekend als aan het voertuig een kostenprofiel is toegewezen en hierin de kosten per gereden kilometer (of mijl) zijn aangegeven (zie Kostenprofiel aanmaken ).

Optie Prijslijst toepassen (cumulatief)

Als de optie is aangevinkt, wordt de toeslag voor elk 'gereden' kilometerbereik afzonderlijk berekend en worden de waarden per kilometerbereik opgeteld.

Opmerking: Als u de prijslijst cumulatief berekent, worden de variabele kosten (EUR/km) uit het kostenprofiel niet in aanmerking genomen.

Traject 1 * factor/km voor kilometerbereik 1 + traject 2 * factor/km voor kilometerbereik 2 + traject 3 * factor/km voor kilometerbereik 3 + ...

Tariefzonemodel toepassen

Als de optie is aangevinkt, wordt de kostentoeslag aan de hand van het tariefzonemodel berekend (zie Tabblad Tariefzones).

Privé Als de optie is aangevinkt, is het prijsmodel alleen zichtbaar voor degene die het heeft aangemaakt.
 Voor alle gebruikers in uw onderneming zichtbaar, alleen degene die het prijsmodel heeft aangemaakt kan het wijzigen

Als de optie is aangevinkt, is het prijsmodel voor alle gebruikers in het bedrijf zichtbaar, maar kan het alleen worden gewijzigd door degene die het heeft aangemaakt.

Voor alle gebruikers in uw onderneming zichtbaar, iedereen kan het prijsmodel wijzigen Als de optie is aangevinkt, is het prijsmodel voor alle gebruikers in het bedrijf zichtbaar en kan iedereen de gegevens wijzigen.

Als de route met een voertuig wordt berekend waaraan het prijsmodel is toegewezen, wordt de kostentoeslag in het resultaat van de routeplanning aangegeven.

Tip: Als de kostentoeslag niet wordt weergegeven in het veld Resultaat van de routeberekening, maakt u de kolom (Vrachtkostentoeslag, Prijslijst of Tariefzone) zichtbaar in de resultatenlijst (zie Overzicht aanpassen). Als u wilt dat de kolommen altijd zichtbaar zijn, slaat u de weergave op in het profiel (Profiel opslaan).

Tabblad Prijslijst

In het tabblad Prijslijst kunt u de kilometerbereiken in de tabel aanpassen of nieuwe kilometerbereiken opgeven en de operator en waarde vastleggen.

Tip: U kunt ook instellen of de waarde als percentage of als EUR wordt uitgedrukt. Klik hiertoe in een veld naast de kolom Waarde.

Tip: U kunt de cellen van de tabel bewerken.

Element Beschrijving

Nieuw

Maakt een nieuwe regel in de tabel op.

Verwijderen

Verwijdert de geselecteerde regel.

Kolom km t/m kolom km Voer de onderste en de bovenste grens van het kilometerbereik in.
Kolom Operator Selecteer de gewenste operator (*, + of -)
Kolom Waarde Geef afhankelijk van de geselecteerde operator de waarde van de factor, het op te tellen of af te trekken getal aan.

Tabblad Tariefzones

In het tabblad Tariefzone kunt u de kilometerbereiken in de tabel aanpassen of nieuwe kilometerbereiken opgeven en de Waarde vastleggen.

Maak de gewenste instellingen.

Tip: U kunt de cellen van de tabel bewerken.

Element Beschrijving

Nieuw

Maakt een nieuwe regel in de tabel op.

Verwijderen

Verwijdert de geselecteerde regel.

Kolom km t/m kolom km

Voer de onderste en de bovenste grens van de tariefzone in.

Kolom Waarde

Geef de kostentoeslag aan die moet worden gebruikt voor routes die zich in de aangegeven tariefzone bevinden.