Functiebalk van de routeplanning

In de functiebalk van de routeplanning staan de volgende functies ter beschikking.

Element Beschrijving
 Nieuw

Maakt de routepuntlijst leeg. U kunt direct een nieuwe route plannen.

Opmerking: De geselecteerde instellingen en routingparameters blijven behouden.

Openen

Opent opgeslagen routes.

Meer informatie vindt u in het artikel Route opslaan, openen, hernoemen en verplaatsen.

Opslaan

Opslaan als

Slaat de actuele route op.

Meer informatie vindt u in het artikel Route opslaan, openen, hernoemen en verplaatsen.

Berekenen

Start de routeberekening op.

Tip: U kunt de routeplanning ook met toets F9 starten.

Optimaliseren

Optimaliseert de volgorde van de ingevoerde routepunten en start de routeberekening op.

Meer informatie vindt u in het artikel Route berekenen / Route optimaliseren.

Vergelijken

Vergelijkt de routes van maximaal vijf tabbladen.

Meer informatie vindt u in het artikel Routes vergelijken.

Naar chauffeur verzenden

Verzendt ritten naar de chauffeur.

Opmerking: De chauffeur moet de PTV Driver App op zijn smartphone geïnstalleerd hebben.

PTV Navigator

Toont informatie over PTV Navigator en opent Apparaatbeheer.

Meer informatie vindt u in het artikel Routes of routepuntlijst naar PTV Navigator verzenden.

Vracht

Vindt vracht uit de Teleroute vrachtbeurs.

Meer informatie vindt u in het artikel Vracht vinden.