Parkeerplaatsen zoeken

In PTV Map&Guide internet zijn meer dan 34.000 parkeerplaatsen voor vrachtwagens uit Truck Parking Europe geïntegreerd.

Op deze manier kunt u reeds bij het plannen van routes geschikte parkeerplaatsen voor de pauzes of rusttijden van uw chauffeurs zoeken.

Opmerking: Als een parkeerplaats boekbaar is, wordt in de detailweergave een knop weergegeven waarmee u een boeking kunt uitvoeren.

Eigenschappen van de parkeerplaats bepalen

Geef aan welke eigenschappen de parkeerplaats zou moeten hebben.

• Selecteer in de functiebalk boven de kaart de optie Zichtbaarheid.

Opmerking: U kunt ook op het symbool klikken om de eigenschappen te selecteren.

• Selecteer de optie Truck Parking Europe.

• Klik op het filtersymbool .

• Selecteer de gewenste eigenschappen van de parkeerplaats.

Route plannen en parkeerplaatsen zoeken

• Voer de routepunten van de route in.

• Bepaal de vertrekdatum en -tijd.

• Tip: Via Instellingen > Routeplanning > Wegdoorgang kunt u bepalen binnen welke radius naar parkeerplaatsen langs de route gezocht moet worden (zie Instellingen voor de routeplanning).

• Vink in het bereik Instellingen de rust- en rijtijden aan.

• Bereken de route.

• Ga naar het tabblad Routelijst.

• Selecteer de optie Belangrijke tussenpunten.

De gevonden parkeerplaatsen worden in de routelijst weergegeven.

Parkeerplaats via de kaart selecteren

U kunt geschikte parkeerplaatsen voor pauzes en rusttijden ook via de opgegeven route op de kaart zoeken.

• Klik met de rechtermuisknop op een rust- of pauzetijd.

• Klik in het contextmenu op de optie In de buurt vinden ....

Het venster Dichtstbijzijnde zoeken wordt geopend.

• Selecteer in de uitklaplijst Gegevensverzamelingen de optie Truck Parking Europe.

Tip: Via het filtersymbool kunt u de gezochte eigenschappen van de parkeerplaats aanpassen.

• In de lijst worden de gevonden parkeerplaatsen weergeven.

Tip: U kunt de zoekopdracht in de rubriek Instellingen verder begrenzen (zie Dichtstbijzijnde adressen zoeken).

• Selecteer de gewenste parkeerplaats en klik op In routepuntlijst overnemen.

Koppelingspictogram voor gerelateerde onderwerpenGerelateerde onderwerpen