Gegevensverzameling aanmaken

Opmerking: Let erop dat een nieuw aangemaakte gegevensverzameling onmiddellijk voor alle gebruikers zichtbaar is.

U kunt een nieuwe gegevensverzameling aanmaken door:

• Een lege gegevensverzameling aan te maken
  • Een bestaand adresbestand te importeren

Leeg gegevensverzameling aanmaken

Met deze functie maakt u een lege tabel met een voorstelstructuur aan.

• Open de Data Manager (zie Gegevensmanager openen ).

• Klik in de symboolbalk boven de lijst op Nieuw gegevensverzameling > Leeg gegevensverzameling aanmaken.

Tip: U kunt deze functie ook oproepen met behulp van de functiebalk > bereik Sneltoegang >   Nieuwe gegevensverzameling > Lege gegevensverzameling aanmaken.

• Voer een naam in voor de gegevensverzameling.

• Bevestig met OK.

Er wordt een lege tabel aangemaakt met de volgende velden:

ID, Land, Postcode, Straat, Plaats, Stadsdeel, Aanduiding, Coördinaten.

Bij een lege gegevensverzameling worden de adressen op basis van de plaatsgegevens gegeocodeerd. U kunt deze instelling wijzigen (zie Geografische gegevens wijzigen). Ook de structuur van de tabel kunt u achteraf nog aanpassen: u kunt bijvoorbeeld nieuwe velden toevoegen of veldtypes wijzigen (zie Gegevensstructuur wijzigen).

Adresbestand importeren

U maakt een gegevensverzameling aan met behulp van een wizard waarmee u een tekstbestand in csv-indeling importeert en de adressen geocodeert, d.w.z. een positie op de kaart toewijst.

Voorbeeldbestand

Wanneer u de import met een voorbeeldbestand wilt testen, dient u volgend bestand te downloaden: DataImport.txt.

Opmerking: Klik hiervoor met de rechtermuisknop op bovenvermelde koppeling en sla het bestand op uw harde schijf op.

• Open de Data Manager (zie Gegevensmanager openen ).

• Klik in de symboolbalk boven de lijst op Nieuw gegevensverzameling.

Tip: U kunt deze functie ook oproepen met behulp van de functiebalk > rubriek Sneltoegang > Nieuwe gegevensverzameling.

• Maak de gewenste instellingen.

Tabblad Algemene gegevens

In het tabblad Algemene gegevens selecteert u het invoerbestand en bepaalt u hoe het bestand wordt opgebouwd (zie Gegevensverzameling – Algemene gegevens).

Tabblad Tabelstructuur

In het tabblad Tabelstructuur kunt u de eigenschappen en het veldtype van elk geïmporteerd veld bepalen (zie Gegevensverzameling - Tabellenstructuur).

Tabblad Weergave

In het tabblad Weergave bepaalt u hoe adressen in het programma worden weergegeven (zie Gegevensverzameling – Grafische weergave).

Tabblad Geografische gegevens

In het tabblad Geografische gegevens bepaalt u of adressen een geocodering moeten krijgen met behulp van coördinaten of met behulp van plaatsgegevens (zie Gegevensverzameling – Geografische gegevens).

De gegevens worden gegeocodeerd. Na afsluiting van de geocodering krijgt u een statistiek te zien.

Wanneer niet alle geïmporteerde adressen een geocodering hebben gekregen, kunt u de gegevens handmatig of automatisch na-geocoderen (zie Gegevensrecords handmatig na-geocoderen en Gegevensrecords automatisch na-geocoderen).

U kunt de structuur van aangemaakte gegevensverzamelingen bewerken (zie Gegevensverzameling wijzigen).

Beperkingen

Let op dat uit het oogpunt van prestaties de volgende beperkingen gelden voor het aantal verwerkte gegevens:

• In de gegevensmanager kunnen maximaal 5 gegevensverzamelingen worden aangemaakt en beheerd. Ook wanneer u verschillende licenties gebruikt en verschillende gebruikers met de gegevensmanager werken, stijgt dit aantal niet.

• Elke gegevensverzameling mag maximaal 1.000 gegevensrecords bevatten.

• Elke gegevensverzameling mag maximaal 30 kolommen bevatten.

• Elk csv-bestand dat u uploadt, mag maximaal 5 MB groot zijn.

Limiteringen bij een testversie

Wanneer u een testversie gebruikt, gelden de volgende limiteringen:

• In de gegevensmanager kunnen maximaal twee gegevensverzamelingen worden aangemaakt en beheerd.

• Elke gegevensverzameling mag maximaal 50 gegevensrecords bevatten.

• Elke gegevensverzameling mag maximaal 30 kolommen bevatten.

• Elk csv-bestand dat u uploadt, mag maximaal 5 MB groot zijn.

Tip: In de administratietool wordt weergegeven hoeveel gegevensverzamelingen er reeds zijn aangemaakt.