In PTV Map&Guide internet: Eindapparaat aanmaken en routeverloop verzenden

Eindapparaat aanmaken

• Open de toepassing Apparaatbeheer.

Tip: U kunt Apparaatbeheer ook openen in de routeplanning door in de functiebalk > PTV Navigator > Apparaatbeheer te kiezen.

• Klik op Nieuw apparaat.

• Voer het apparaatkenmerk in het gelijknamige veld in.

Het eindapparaat is aangemaakt en u kunt een route berekenen en verzenden.

Opmerking: Als u een route hebt verzonden, worden in het tabblad Protocol de relevante gegevens zoals datum, tijdstip, toegevoegde berichten enz. opgeslagen.

Routeverloop verzenden

• Bereken een route.

• Ga naar het tabblad Routelijst.

• Klik in de functiebalk op PTV Navigator.

Opmerking: U kunt ook bovenaan de lijst op Export > PTV Navigator > Apparaatnaam klikken.

Het venster Verzenden naar PTV Navigator wordt geopend.

• Voer indien gewenst een commentaar in dat de chauffeur te zien krijgt.

• Geef in het bereik Verzenden aan welke gegevens moeten worden verzonden.

Element Beschrijving
    Optie Alleen routepunten Alleen de routepunten worden naar PTV Navigator verzonden. De route wordt in PTV Navigator opnieuw berekend en kan afwijken van het in PTV Map&Guide internet berekende routeverloop.

Optie Route (routepunten)

Met deze optie worden de routepunten van de berekende route verzonden.

Als u meerdere routes hebt berekend, kunt u in de lijst selecteren welke route moet worden verzonden.

Met Rekening houden met trajectinstelling > Weinig | Middel | Precies bepaalt u hoe strikt PTV Navigator het verzonden routeverloop moet volgen.

Optie Vertrekpunt niet verzenden Vink deze optie aan als het vertrekpunt niet relevant is voor de route.
  • Bevestig met Verzenden naar PTV Navigator.

Het routeverloop wordt naar het geselecteerde eindapparaat gestuurd. De chauffeur ontvangt daarvan bericht op het apparaat.