Welke shortcuts kan ik gebruiken?

Om sneller en efficiënter te kunnen werken, hebben we de belangrijkste shortcuts samengesteld.

In de kaart selecteren en navigeren

Functie shortcut
Een object selecteren Object aanklikken
Een object deselecteren Ctrl + klikken op geselecteerd object
Meerdere objecten selecteren Ctrl + klikken op objecten
Meerdere objecten deselecteren Ctrl + klikken op geselecteerde objecten
Alle objecten in een gebied selecteren

Ctrl + ALT + kader opentrekken

Geselecteerde objecten in de routepuntlijst overnemen

F8

Opmerking: Als u een object hebt geselecteerd, berekent PTV Map&Guide internet de optimale positie in de routepuntlijst en sorteert deze zo nodig opnieuw. Als u meerdere objecten heeft geselecteerd, worden de objecten aan het eind van de routepuntlijst ingevoegd.

In de kaart navigeren Pijltoetsen
Kaartfragment verschuiven Ctrl + pijltoetsen
In de kaart een zoomrechthoek open trekken Shift + linkermuisknop
Kaart op volledig scherm weergeven Ctrl + ALT + spatie

Routepuntlijst bewerken (routeplanning)

Functie Toetsencombinatie
Lijst met adres zoeken sluiten Esc
Routepunt kopiëren Ctrl + C
Routepunt knippen Ctrl + X
Routepunt invoegen Ctrl + V
Routepunt verwijderen Delete

Routes bewerken (routeplanning)

Functie Toetsencombinatie
Routepunten naar nieuwe route kopiëren Routepunten markeren, Ctrl ingedrukt houden en routepunten naar het tabblad slepen en hier neerzetten.
Routepunten naar nieuwe route verschuiven Routepunten markeren en naar het tabblad slepen en hier neerzetten.
Routepunten naar bestaande route kopiëren Routepunten markeren, Ctrl ingedrukt houden en routepunten naar een ander tabblad met een routeplanning slepen en hier neerzetten.
Routepunten naar nieuwe route verschuiven

Routepunten markeren en naar een ander tabblad met een routeplanning slepen en hier neerzetten.

Routes openen en opslaan

Functie Toetsencombinatie
Opgeslagen route openen Ctrl + O
Opgeslagen route openen (snelkoppeling) Ctrl + Alt + O
Route opslaan Ctrl + S
Route opslaan (snelkoppeling) Ctrl + Alt + S
Route opslaan als ... Ctrl + Shift + S
Route opslaan als ... (snelkoppeling) Ctrl + Alt + Shift + S

Routes berekenen

Element Toetsencombinatie
Route berekenen F9

Adressenlijst bewerken (gegevensmanager)

Functie Toetsencombinatie
Alle gegevensrecords markeren Ctrl + A
Geselecteerde gegevensrecords verwijderen

Delete of <--- (Backspace).

Een pagina teruggaan Page Up
Een pagina verdergaan Page Down

Algemene functies

Functie Toetsencombinatie
Afdrukken Ctrl + P