Hoe gebruik ik een tolscenario?

Bij de routeplanning wordt altijd rekening gehouden met de tolscenario's voor de berekening van de kosten, die geldig zijn op de ingestelde vertrektijd.

• Open de instellingen via de titelbalk.

Het venster Instellingen wordt geopend.

• Selecteer in de navigator de optie Tol > Kosten.

Op de pagina Tolkosten worden alle beschikbare tolscenario's vermeld (zie Wat is een tolscenario?).

• Zoek in de lijst van de tolscenario's het gewenste scenario en onthoud vanaf wanneer het scenario geldig is,

Opmerking: In de routeplanning moet u vervolgens de vertrekdatum hierop aanpassen.

• Open de routeplanning en voer de gewenste routepunten in.

• Stel de vertrekdatum in op een tijdstip, waarop het scenario geldig is.

• Bereken de route.

De kosten worden aan de hand van het scenario berekend.